Αφού γευτήκαμε τα νοστιμότατα tapas συμφωνήσαμε όλοι στη παρέα την επόμενη μέρα να
διοργανώσουμε ένα ακόμη jour fix στη γη της Καταλονίας αυτή τη φορά με το διάσημο ισπανικό έδεσμα την παέγια ( paella). Κλείσαμε λοιπόν τραπέζι σε ένα εστιατόριο κατά μήκος της γνωστής
οδού Las Ramblas και αφεθήκαμε να μας κυριεύσουν οι ερεθιστικές γεύσεις και τα υπέροχα χρώματα
από τις μοσχοβολιστές παέγιες .
Η Ισπανική κουζίνα φημίζεται
για τα πλούσια συστατικά της και τις υπέροχες παραδοσιακές γεύσεις που
ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή. Το τυπικό πιάτο της Ισπανίας είναι η Παέγια ( paella). Αν και θεωρείται το τυπικό ισπανικό έδεσμα στην πραγματικότητα η
ύπαρξή του μάλλον οφείλεται στο πέρασμα των Μαυριτανών από την Ισπανία
Πρόκειται δηλαδή για συνταγή με αραβικές καταβολές. Η παέγια στην ουσία είναι
ένα πιλάφι από ρύζι με σαφράν , μέσα στο οποίο συνδυάζεται κρέας ή συνηθέστερα,
θαλασσινά και λαχανικά , συχνά περιέχει κοτόπουλο χοιρινό κρέας ή κουνέλι .
Δοκιμάσαμε στην Βαρκελώνη τριών ειδών παέγιες την Paella de Carne, την Paella Mexicana, και την Paella de Verduras (πραγματικά θεϊκές γεύσεις !!!!) τις οποίες συνοδεύσαμε με κρύα σανγκρία
(κόκκινο κρασί με φρούτα) και μπυρα San Miguel . Τα σχόλια δικά σας ……
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου