
Κατ’ αρχάς : Ο κ Κομίνης
ξεκίνησε τη γευσιγνωσία με το τσίπουρο Μάνγκους (χωρίς γλυκάνισο) που το χαρακτηρίζει η λεπτότητα του χαρακτήρα
του και η απουσία κάθε «παράφωνης» νότας που θα αλλοίωναν τη γεύση του . Ακολούθησε
το μονοποικιλιακό τσίπουρο Μάνγκους που αποστάζεται
από σοβινιόν μπλάνκ και ξεχειλίζει από
τη φλογερή φρεσκάδα του γλυκάνισου . Ενδιαφέρθηκε για το παλαιωμένο τσίπουρο και
τον τρόπο παραγωγής του , με την παλαίωση του να ξεπερνά τα τρία χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια . Εντυπωσιάστηκε γευστικά από το πρώτο premium ελληνικό gin “Dry river” που έφτιαξε ο Δημήτρης Χαρίσκος
, ξεχώρισε την κομψή μαύρη φιάλη του και
ρώτησε να πληροφορηθεί τι υλικά χρησιμοποιούνται κατά την απόσταξη του.
Ποιος είναι ο Δημήτρης Χαρίσκος : Πρόκειται για ένα χαρισματικό άνθρωπος low profile που μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Χημικό Θεσσαλονίκης εργάστηκε στη παραγωγή του τσίπουρου «Ηδωνικό» στο οινοποιείο του Κώστα Λαζαρίδη . Το όνειρο όμως του Δημήτρη Χαρίσκου ήταν να φτιάξει το δικό του αποστακτήριο , τελικά τα κατάφερε το 2014 στον Ξηροποτάμο της Δράμας. Προμηθεύτηκε τον πιο δοκιμασμένο, καινοτόμο αλλά και συγχρόνως οικολογικό εξοπλισμό που ήταν διαθέσιμος στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά και ξεκίνησε το ταξίδι …. στην ανάπτυξη νέων αποσταγμάτων πειραματιζόμενος πάνω σε διάφορες τεχνικές απόσταξης και επεξεργασίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου